Lázár Jánost az átadáson szembesítették azzal, ami kimaradt

Megosztás

Magyarországon kiemelt fontosságú feladat az állami és önkormányzati kezelésben lévő utak felújítása, korszerűsítése – hangoztatta csütörtökön a Vas vármegyei Celldömölkön az építési és közlekedési miniszter, miután megtekintette a városon áthaladó Celldömölkről Jánosházára vezető felújított főút 4,4 kilométeres szakaszát, közölte az MTI

Lázár János úgy fogalmazott: a Magyar Közút által kezelt a szaktárca által felügyelt 32 ezer kilométernyi magyarországi közúthálózat felújításával lemaradásban vannak, ezért szavai szerint rengeteg a tennivaló.

Hozzátette: hazánkban naponta 4 millió ember ingázik tömegközlekedéssel és egyénileg az otthona és a munkahelye, vagy lakóhelye és a járási központok között.

Az a cél, hogy 25 percen belül mindenki eljuthasson a úticéljához, ezért kell fejleszteni főleg vidéken a közlekedést.

A miniszter aláhúzta: az elmúlt 12 évben összesen 280 milliárd forintot fordítottak Vas megye úthálózatának fejlesztésére.

Érdekesség, de akár jó magyar tulajdonság is lehet, hogy kimaradt a felújításból egy szakasz. Szolnok megyében is találkozni ilyennel.

Fehér László, Celldömölk polgármestere ugyanis felvetette, hogy a várostábla és a Mol-benzinkút között a Jánosháza irányába vezető főút felújításából kimaradt egy 560 méteres szakasz. Ezzel kapcsolatban Lázár János arra tett ígéretet, megvizsgáltatja annak lehetőségét, hogy miniszeri keretéből forrást teremtve az említett szakaszon is befejezzék a munkát.

Képünk egy átlagos vidéki útszakaszról készült.

Kapcsolódó cikkek